Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cicle Una nit amb els clàssics arrenca amb ‘La insuportable lleugeresa de l’ésser’

A les 8 del vespre, a l’Agrícol, el professor i escriptor Fonxo Blanch presentarà la novel·la més famosa d’un escriptor clau de la literatura europea contemporània, Milan Kundera.

‘La insuportable lleugeresa de l’ésser’, de Milan Kundera, i l’adaptació cinematogràfica que en va fer el realitzador nord-americà Philip Kaufman obriran el dimecres 27 de març una nova edició del cicle de cinema i literatura “Una nit amb els clàssics” que organitzen Kubrick Cinema i La Cultural llibreria. A les 8 del vespre, a l’Agrícol, el professor i escriptor Fonxo Blanch presentarà la novel·la més famosa d’un escriptor clau de la literatura europea contemporània. Posteriorment, a les 10 del vespre, al Kubrick Cinema, se’n projectarà la versió cinematogràfica protagonitzada per Daniel Day-Lewis, Juliette Binoche, Lena Olin i Stellan Skasgard.
Publicada l’any 1984 a França, on Kundera es va exiliar al 1975, La insuportable lleugeresa de l’ésser planteja una història d’amor i infidelitats amb dues parelles protagonistes –Teresa, Tomas, Franz i Sabina- els destins de les quals s’aniran entrellaçant. Per bé que el relat de Kundera se centra a explorar l’actitud dels diferents personatges en relació a conceptes com l’amor o la fidelitat, la narració té com a qüestió de fons la invasió de les tropes del Pacte de Varsòvia que a l’agost de 1968 va posar fi a la Primavera de Praga.
De manera opcional i per arrodonir la vetllada, tots aquells que ho desitgin poden quedar-se a sopar a l’Agrícol, prèvia reserva, al preu de 10 € i continuar la conversa sobre literatura a l’espera d’assistir a la sessió de cinema l’entrada la qual costarà 6 €. Només cal que ho comuniquin amb antelació trucant a La Cultural (938 920 848) o a l’Agrícol (938 900 815). Hi ha temps fins un dia abans de la data de projecció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: