Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre de Salut Mental d’Adults de l’Alt Penedès s’ha traslladat al CAP Vilafranca Nord

El dispositiu comunitari, gestionat per l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, va començar a funcionar el passat 22 de febrer a les noves instal·lacions.

El trasllat busca la integració de la salut mental a l’atenció primària amb l’objectiu de millorar l’atenció al pacient, per la major eficàcia de les derivacions i per la relació més fluïda entre nivells assistencials.

El Centre de Salut Mental d’Adults es troba ubicat a la primera planta del CAP Vilafranca Nord. El trasllat s’emmarca en el Pla Director de Salut Mental i Addiccions, que vetlla perquè la salut mental tingui un enfoc comunitari i perquè el treball en xarxa “sigui una realitat”. La lluita contra l’estigma també és present en aquesta voluntat d’integració.

Des del CSMA, s’ofereix atenció de la salut mental a tota la comarca de l’Alt Penedès.

L’Hospital Sagrat Cor de Martorell gestiona, actualment, la totalitat dels serveis de salut mental comunitaris d’adults de l’Alt Penedès.

Entre els dispositius que el centre de Germanes Hospitalàries té a la comarca, hi ha el Centre de Salut Mental d’Adults, que atén al voltant de 3.000 pacients l’any; el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències, que duu a terme unes 3.500 visites

El Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CASD) de l’Alt Penedès–Garraf, gestionat per l’Hospital Sagrat Cor de Martorell des del gener de 2015, també es traslladarà, a principis d’estiu, al CAP Vilafranca Nord.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: