Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amnistia Internacional reclama la recuperació de l’assignatura de ciutadania i drets humans

Aquest dijous l’Escorxador de Vilafranca acollia una taula rodona sobre els “drets humans a l’ensenyament” organitzada per Amnistia Internacional.

L’acte comptava amb les intervencions d’Alfonso López, expresident de la Secció Espanyola d’Amnistia Internacional, Jordi Buc, professor de secundària i membre de la secció d’educació d’Amnistia i Toni Resta, ex-director de l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca i president d’Equalmon.

Seguint les recomanacions de les Nacions Unides, Amnistia Internacional afirma que és un deure de tots els governs incloure l’educació en drets humans en els diferents plans d’estudi.

Per Amnistia Internacional l’Estat espanyol ha de formar en ciutadania democràtica i drets humans des de l’escola.

Per la seva banda Toni Resta ha explicat el treball que es fa des d’Equalmon al Marroc on escoles de primària i de secundària inclouen els clubs de defensa dels drets humans.

Jordi Buc lamentava la decisió política de l’actual govern espanyol de retirar del currículum l’assignatura d’educació en ciutadania i drets humans.

També explicava que més de 40 organitzacions han denunciat davant el Consell d’Europa la supressió de l’educació per a la ciutadania democràtica i els drets humans del currículum escolar espanyol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: