Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els 90 anys de l’Àliga de Vilafranca se celebraran en el marc del dia del Graller

L’Àliga de Vilafranca que surt a ballar actualment és de l’any 1926, i enguany es farà una mostra d’àligues centenàries per celebrar aquests 90 anys continuats de participar en les festes tradicionals

Nèstor Martínez, cap de colla del ball de l’Àliga, comentava que cal separar el què és l’aniversari de la peça, del que és la institució de l’àliga de Vilafranca, que data del 1600.
La mostra es farà el dissabte 1 d’abril, a partir de les 5 de la tarda quan les peces participants es plantaran al costat de la Basílica de Santa Maria. Després, a partir de les 6 tindrà lloc una cercavila pels carrers del centre que finalitzarà a la plaça de la Vila, on es les peces participants presentaran els seus balls solemnes.
Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi ha mostrat tot el suport a l’organització d’aquesta trobada, que va volgut remarcar ha de servir també per fer un reconeixement a la figura de l’Àliga i el seu important paper a nivell protocol·lari.
Des del ball de l’Àliga volen també que la festa sigui un reconeixement a totes les persones que al llarg de tots aquests anys han fet possible que la peça sortís a ballar per places i carrers.
En la mostra, a banda l’Àliga de Vilafranca, hi participen les àligues d’Agramunt, Barcelona, Reus i Tarragona. Aquesta activitat s’emmarca dins dels que s’organitzen a Vilafranca per celebrar la 24ena edició del Dia del Graller.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: