Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

190 cantaires de 7 corals amb gent gran han presentat la cantata Totems

Aquest diumenge Vilafranca participava per primer cop d’aquesta experiència musical.

Aquest diumenge Vilafranca participava per primer cop d’aquesta experiència musical, que de manera similar a la Cantània de les escoles de primària s’adreça a les persones grans que canten en entitats corals.

El regidor de la Gent Gran, Raimon Gusi, els donava la benvinguda amb una menció especial a dues entitats vilafranquines que enguany fan anys, com són la Coral de la Girada que celebra 10 anys i la Coral del Tívoli que  celebra el vintè aniversari.

En aquest cas a més d’aquestes dues coral també participaven al concert la Societat Coral El Coro i la Coral de l’Institut IES Eugeni d’Ors de Vilafranca, junt amb la Coral Sant Magí de Tarragona, la Coral Esplai de Reus i la Coral L’Esplai de Vilanova. També en aquest cas portaven mesos assajant i el resultat final és un concert conjunt.

Es tracta d’una producció de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Auditori de Barcelona.  Un projecte amb set músics professionals, una direcció i uns solistes professionals que, junt amb els cantants amateurs, fan d’aquest concert una experiència única tant dintre com fora de l’escenari.

Tot plegat sota la direcció musical de Montserrat Meneses, que destaca els beneficis de la música coral per la gent gran.

Meneses es mostrava molt satisfeta del resultat final de la interpretació i apuntava que la cantata s’organitza un cop cada dos anys alternada amb concerts de temàtics. Així que l’any vinent es farà un concert amb peces del món del cabaret.

Aquest diumenge s’interpretava la cantata Totems. De fet cada dos anys l’Auditori de Barcelona encarrega a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi una obra pensada expressament per ser cantada per un cor de veus de gent gran amb l’acompanyament de músics d’alt nivell professional.

En aquesta ocasió el text ha anat a càrrec de Pilar Cabot  i la composició musical de Gerard Pastor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: