Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha tornat a viure una gran jornada de promoció i gastronomia amb la Festa del Xató

Aquest diumenge la rambla de Sant Francesc de Vilafranca acollia una nova edició de la Festa del Xató, la única cita del calendari de la Ruta del Xató, on es poden degustar les diferents varietats.

És la única cita del calendari de la Ruta del Xató, on es poden degustar les diferents varietats d’aquest popular plat de les nostres contrades, amb les varietat de la salsa de Vilafranca, Vilanova, El Vendrell, Sitges i Calafell. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destaca l’èxit de l’activitat i les potencialitats de creixement.

La degustació del Xató es podia fer entre les 11 del matí i quarts de tres de la tarda. A les 11 hi havia una de les activitats que cada vegada té més participació, un taller infantil per aprendre a fer xató, que va omplir les inscripcions. I a quarts d’una es va celebrar el 2n Xató Tapa, el Concurs de tapes creatives de xató, amb nou participants i del que en va sortir guanyadora la vilafranquina Paquita Casanova, amb un tron on hi reposaven tres culleretes. Dues amb esferificacions d’olives negra i blanca i una altra amb tapa d’amanida de xató i al mig un got amb aigua de tomàquet. La Paquita és afeccionada a la cuina i fins pocs dies abans no tenia clar si podria participar al concurs.

La Festa del Xató és també una bona oportunitat per tastar les diferents  receptes de xató que s’elaboren a les poblacions que configuren la Ruta  del Xató.

Durant tot el matí hi havia a la rambla de Sant Francesc jocs gegants per a tota la família, el Mercat d’Artesania, Brocanters i Pintura i una trobada de motos Harley-Davidson.

Ja a les acaballes de la festa la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, destacava l’èxit de participació.

Es van exhaurir  les 2.250 racions de xató que es posaven a la venda. El xató de Vilafranca continua sent el xató més tastat pel públic i a quarts de dues ja se n’havien exhaurit totes les racions. Es calcula que prop de 12.000 persones van omplir la Rambla i gaudir de la Festa del Xató.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: