Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Vilafranca de futbol depèn d’ell mateix per jugar la promoció d’ascens a segona B

El Vilafranca de futbol depèn d’ell mateix per jugar la promoció d’ascens a segona B

El Vilafranca de futbol està obligat a començar una bona dinàmica de resultats per jugar la promoció d'ascens. Que millor que començar diumenge al camp de la Montañesa. A manca de 12 jornades per a la conclusió de la lliga, 36 punts en joc, sembla que fins a 7 equips lluitaran per les 4 primeres [...]

El Vilafranca de futbol està obligat a començar una bona dinàmica de resultats per jugar la promoció d’ascens. Que millor que començar diumenge al camp de la Montañesa.
A manca de 12 jornades per a la conclusió de la lliga, 36 punts en joc, sembla que fins a 7 equips lluitaran per les 4 primeres posicions, les que donen dret a jugar la promoció d’ascens a la segona divisió B.
Si s’entén que Olot amb 58 punts i Peralada amb 54, ja tenen un coixí important per fer-se amb les dues primeres posicions, les altres dues, com a molt, les lluitaran 5 equips.
L’Ascó amb 46 punts, ha fet el salt a la tercera plaça i el Vilafranca amb 44 és quart. Però Terrassa amb 41 i Sant Andreu amb 39 i amb un partit pendent, també han presentat les seves credencials. La Pobla de Mafumet amb 36 o Palamós 35 –i un partit menys-, ho haurien de fer molt bé per tenir opcions, dependrà que els altres fallin. Si mirem enrere, les darreres temporades el quart classificat al final de lliga, ha necessitat diferents quantitats de punts per jugar la promoció d’ascens. El que més va ser el Terrassa amb 69 la temporada 2013-2014, a continuació el Vilafranca amb 66 la temporada passada, Manlleu amb 65 la 2012-2013, La Pobla de Mafumet amb 64 la 2011-2012) i el que menys el Figueres amb 59 la 2014-2015. Més dades. Ara mateix, a la jornada 26, el Vilafranca és el quart de la lliga amb 44 punts, un bon botí. Si mirem les 5 darreres temporades, a hores d’ara, qui més en tenia és el Cornellà amb 47 la 2013-2014, a continuació amb 44 punts, el Vilafranca la 2011-2012 i aquesta, i Sabadell B la 2015-016, i els que menys el Prat amb 41 la 2014-2015) i Manlleu amb 43 la 2012-2013.
El problema del Vilafranca és que després de guanyar el 20 de novembre al camp d’aleshores líder Peralada, va començar el declivi de resultats, en acabar aquella jornada 15, el Vilafranca era tercera a la lliga amb 34 punts i tenia el Sant Andreu, quart, a 10 i a 11, el cinquè, l’Ascó. A l’equip d’Ivan Moreno li ha costat molt sumar de tres en tres i dels darrers 33 punts, solament n’ha sumat 10. A manca de 12 jornades, el degà penedesenc depèn d’ell mateix per repetir la promoció d’ascens a la segona divisió B, un objectiu que semblava tenir a la butxaca fa tres mesos.
El calendari més proper serà determinant. Diumenge desplaçament al camp del Nou Barris per jugar davant la Montañesa, a continuació jugarà davant els dos rivals ara mateix més directes per la quarta plaça, el Terrassa (diumenge 5 de març) i desplaçament al camp del Sant Andreu (diumenge 12 de març). El calendari continuarà amb la visita a casa del Granollers (diumenge 19 de març), visita a Palamós (diumenge 26 de març), vindrà el Sabadell B (diumenge 2 d’abril), desplaçament a la Jonquera (diumenge 9 d’abril), a casa amb el Peralada (diumenge 16 d’abril), desplaçament a Castelldefels (diumenge 23 d’abril), desplaçament al camp de l’Olot (diumenge 30 d’abril), visita del Manlleu (diumenge 7 de maig) i tancarà la lliga al camp de l’Ascó (diumenge 14 de maig).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: