Dilluns, 6 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca exigeix la cobertura total de les vies aprofitant el pas del corredor mediterrani

Aquest divendres Pere Regull ha assistit a Barcelona a la reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, amb representants del Govern de la Generalitat, de sectors econòmics catalans.

Regull comentava que Vilafranca és important que estigui en aquesta Taula per tal de poder defensar els interessos de la vila. En aquest sentit ha explicat que cal deixar clar que quan es faci el corredor mediterrani s’han d’haver resolt els problemes de cobertura de les vies a Vilafranca.
Així es vol aconseguir que quedi clar que tots aquests problemes han de quedar resolts i deixant clar qui els ha de resoldre.
A banda d’aquesta demanda, Regull considera que ha sortit de la trobada amb una bona notícia, com és el fet què en la calendarització d’accions per tirar endavant el corredor mediterrani, hi ha la interconnexió de vies d’ample europeu a ample estatal entre Vilafranca i la Granada; i no a la zona de l’Arboç. Aquesta obra ha d’estar feta abans del 2020, i hauria de permetre poder anar en tren a Barcelona o Tarragona en 30 minuts
L’alcalde ha reconegut la importància econòmica d’aquest corredor mediterrani, que mou en l’actualitat entre el 30 i el 40% de les mercaderies que surten del país. Però també ha volgut deixar molt clar que des de Vilafranca, si no se solucionen aquestes qüestions relacionades amb el pas del tren per la capital de l’Alt Penedès, no es donarà suport al projecte i es lluitarà per tal d’assolir donar resposta positiva a les necessitats de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: