Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca en Comú recull dels veïns les necessitats del Molí d’en Rovira

Vilafranca en Comú recull dels veïns les necessitats del Molí d’en Rovira

Dimarts VeC es reunia amb veïns i veïnes del Molí d’en Rovira, per tractar quines millores voldrien per al barri. VeC proposa fer una pla de rehabilitació amb participació ciutadana.

La falta d’equipaments públics i espais de relació ciutadana, així com la manca de connectivitat amb la vila, són alguns dels principals problemes. D’altra banda, pateix una visible degradació de la via pública, com es recull en l’estudi “Vilafranca a peu de carrer” presentat fa uns dies per VeC.
Entre les inquietuds detectades hi ha la presència de barreres arquitectòniques als passos de vianants, voreres i asfaltat malmès, i algunes deficiències d’enllumenat. Preocupa també la mobilitat de la carretera de Vilanova, que en alguns punts resulta perillosa per als vianants, i també els problemes de convivència que genera l’oci nocturn els caps de setmana. Una altra qüestió són les molèsties i presència de plagues que causa la falta de neteja de la riera de Melió.
Des de VeC s’ha manifestat al veïnat el compromís d’incidir en el govern municipal perquè atengui les demandes, però insistint que cal planificar com ha de ser el barri a mig termini. Consideren imprescindible escoltar la veu dels veïns, i per això ja van proposar al Ple que s’impulsi un pla de rehabilitació del barri, que inclogui la participació ciutadana.
Per a VeC, el Molí d’en Rovira necessita equipaments socioculturals, com la segona biblioteca que fa falta a la vila, i que es podria ubicar damunt de la llosa. Així mateix, la interconnexió amb la resta de barris, incloent la creació de camins escolars segurs, així com la promoció del comerç, serien estratègies que contribuirien a recuperar el seu dinamisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: