Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els tastadors de la Guia Peñín han valorat més de 740 referències de cava al Penedès

Els tastadors de la Guia Peñín han valorat més de 740 referències de cava al Penedès a les portes de presentar la primera ‘Guía Peñín de los Cavas y otras burbujas’.

Els tastadors han estat valorant més de 740 referències de la Denominació d’Origen Cava a les instal·lacions del Consell Regulador del Cava a Vilafranca del Penedès aquesta setmana, de dimarts a dijous. Les seves puntuacions no es faran públiques fins a la presentació oficial de la ‘Guía Peñín de los Vinos de España’, a principis del mes d’octubre.

Els tastadors han assenyalat que aquest any “es veuen tres franges de qualitat clarament diferenciades”. La franja més baixa, que inclou els caves amb preus que no superen els 5 euros, ja es va començar a veure l’any passat i, segons els tastadors, “és millorable”. Els caves de la franja mitjana són els més nombrosos i representen “la imatge de la denominació d’origen en els darrers anys”. Segons els tastadors, “es caracteritzen per una qualitat alta centrada en mostrar al consumidor frescor i acidesa, però sense arribar a endinsar-se en la complexitat ni en la singularitat”.

En la franja més alta, la dels caves Premium, hi ha el segment menys voluminós però que ha aconseguit “posicionar els seus caves en un punt de màxima qualitat”. Això suposa, per a l’equip de tast de la Guia Peñín, una “demostració de les fortaleses i singularitats que mai abans s’havien mostrat amb tanta plenitud”.

L’equip ha assenyalat també que “s’aprecia una indefinició estilística entre els caves reserva i els gran reserva”, fet que impedeix una diferenciació organolèptica. A més, destaca els matisos “excessivament joves” que han trobat en molts d’ells.

Enguany, el cava comptarà amb una rellevància especial al calendari d’esdeveniments promoguts per la Guia Peñín. El programa s’inaugura l’1 de març amb el Primer Saló del Cava al Palau de Neptuno de Madrid. Aquesta cita servirà de marc per presentar la primera edició de la ‘Guía Peñín de los Cavas y otras burbujas’, un manual amb més de mil referències tastades que vol reunir en una única guia tota la diversitat dels vins escumosos del mercat espanyol. La guia, amb una edició en anglès i castellà, pretén arribar a professionals i consumidors de tot el món.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: