Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Martí Sarroca aprova definitivament el pressupost de per al 2017, de 2.805.000€

Sant Martí Sarroca aprova definitivament el pressupost de per al 2017, de 2.805.000€

El pressupost va ser aprovat amb els vots favorables dels regidors de l’equip de govern i el vot de qualitat de l’alcalde en el ple extraordinari celebrat el 9 de febrer.

També es va aprovar una resolució presentada pels grups municipals d’AM-CUP, Socialista-Movem Sant Martí i ERC per eradicar el transfuguisme. Per altra banda, es va donar llum verda a l’ordenança reguladora del preu públic per a la venda de productes de promoció cultural i turística.
El pressupost de l’Ajuntament de Sant Martí per al 2017, de 2.805.780 euros, incideix en el manteniment i millora del municipi, el medi ambient, el teixit associatiu i les polítiques d’acció́ social; conceptes que tenen un major increment en les seves respectives partides pressupostàries, segons el govern municipal. A més, preveu l’ampliació́ de la plantilla de personal laboral de l’Ajuntament, l’augment d’alguns salaris, així com els pagament dels triennis als treballadors municipals.
El grups que formen el govern municipal (CUP, ERC i Movem Sant Martí) van presentar i aprovar també en el ple una resolució per eradicar el transfuguisme al municipi. Aquesta declaració condemna públicament l’acció de transfuguisme de Manel Romanos, fins fa poc regidor d’ERC, manifestant així el compromís de l’Ajuntament amb el Pacte antitransfuguisme i autoritzant l’Ajuntament a remetre a la Comissió d’aquest pacte un informe que reculli la situació de transfuguisme a Sant Martí i assenyali les mesures adients que hauria d’adoptar el consistori.
Va ser durant el debat d’aquesta resolució que l’alcalde, Antoni Ventura, va expulsar el regidor Manel Romanos del Ple després de cridar-lo a l’ordre en tres ocasions per interrompre a altres regidors i no respectar els torns de paraula. Davant la negativa de Romanos d’abandonar el plenari, van personar-se agents dels Mossos d’Esquadra per a demanar-li que acatés la demanda de l’alcalde. Romanos finalment va deixar de formar part de la sessió com a regidor i va seguir-la des de les cadires destinades al públic.
En el ple també es portava a aprovació l’addenda per a l’ampliació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal per a l’escola de música, que aquest any compta amb instruments per a l’ensenyament musical. CiU va votar en contra d’aquest punt “sense entrar en el contingut”, que no va ser aprovat en requerir una majoria absoluta dels vots.
Finalment, el Ple va aprovar amb el vot favorable dels membres del govern i el vot en contra dels regidors de CiU l ’ordenança reguladora del preu públic per a la venda de productes de promoció cultural i turística del municipi, amb l’objectiu, segons el regidor de Cultura, de fer possible una ordenació necessària en la venta de productes de promoció turística al castell, que doni possibilitat als comerciants i artesans del municipi a proveir productes i fer-ho de la millor manera.

Comentaris

  1. Menció especial per greus insults cap a un regidor que no esta d’acord amb el actual govern. Poc futur per aquest govern que menys-preua a qui no combrega amb els dictats actuals. Recordar-lis que “el temps ho posa tot a lloc”.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: