Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull mostra els documents relatius a la col·locació de la bandera espanyola

L’alcalde de Vilafranca es reitera en la decisió de no acceptar la urgència de la moció sobre la bandera i mostra els documents de l’expedient.

Pere Regull ha convocat la premsa aquest matí per explicar-se sobre la decisió de col·locar després d’anys de requeriments la bandera espanyola al terrat de l’Ajuntament; així com sobre la no acceptació al ple de dimarts passat de la urgència de la moció que presentava la CUP al respecte. Recordem que els regidors de la CUP van abandonar el ple per aquest motiu i que abans de la sessió plenària es va fer davant de l’Ajuntament una manifestació de rebuig a la col·locació de la bandera espanyola en la qual es van proferir insults contra l’alcalde.

Regull es reafirma en la decisió de no acceptar la urgència i considera que “hagués estat un error” discutir el tema en calent. L’alcalde també ha explicat que l’ajuntament no presentarà recurs d’apel·lació perquè s’haurien d’assumir les costes i, al final, la llei obliga a tenir la bandera hissada.

Sobre el fet de no haver comunicat els requeriments, que van començar l’any 2012, Regull al·lega que no “volia crear xou mediàtic ni accelerar les accions dels òrgans judicials per intentar que el tema quedés en l’oblit”.

L’alcalde ha dit que després de la junta de portaveus del passat dimecres 15 de febrer va informar els representants de la CUP i ERC que havia rebut un nou requeriment que li donava un dia de termini per col·locar la bandera. Regull s’ha disculpat per no haver informat Vilafranca en Comú i el Partit Popular aquell mateix dia. L’endemà, dijous, va arribar un nou requeriment i va ser el divendres 17 de febrer quan es va penjar la bandera, després de comunicar-ho públicament a l’espai ‘Diàlegs amb l’alcalde’, de Ràdio Vilafranca i Penedès TV.

Pel que fa a la roda de premsa de la CUP, en què els regidors demanaven que se’ls mostressin els documents relatius a l’expedient, Regull lamenta que no ho haguessin demanat abans i afirma que els mostrarà a tots els grups que li demanin. De fet, l’alcalde ha mostrat els diversos requeriments i la sentència del 20 de gener del 2015.

Regull ha dit que si es presenta de nou la moció es podrà discutir “més tranquil·lament” però també ha reconegut que no hi ha més a fer perquè desobeir una sentència suposaria la seva inhabilitació.

Regull considera que “és una llàstima estar perdent el temps amb aquest tema” i creu que “s’ha de seguir treballant per Vilafranca sense deixar d’estar al costat del Parlament de Catalunya” en les decisions que es vagin prenent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: