Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PVP afirma que la setmana que ve s’aprovarà l’adaptació de la llei de vegueries al Parlament

Per a la Plataforma, després de més de dotze anys de treball, la setmana que ve és viurà “un dia històric per al Penedès”.

Tot i que l’anunci oficial de l’ordre del dia no serà públic fins divendres, la Plataforma per una Vegueria Pròpia afirma que en el plenari del Parlament dels propers dimecres i dijous es produirà l’aprovació de la Proposició de llei d’adaptació de la Llei 30/2010 de vegueries a la nova comarca del Moianès i a la creació de la vegueria del Penedès. Caldrà esperar a divendres per saber el dia i l’hora concrets.

El fet que el debat de la llei de pressupostos s’hagi hagut de posposar perquè alguns grups de l’oposició han portat el text al Consell de Garanties Estatuàries, ha deixat via lliure per a la tramitació d’altres lleis entre les quals aquesta de creació de la Vegueria Penedès. D’altra banda, els representants de la plataforma també han explicat que ja hi ha un document de proposta preliminar de Pla Territorial del Penedès, que properament serà presentat en públic.

Per a la Plataforma, després de més de dotze anys de treball, la setmana que ve és viurà “un dia històric per al Penedès”. Un dels membres de la plataforma, Manel Cervera, afirmava que la vegueria Penedès arribarà “en un moment crucial per a Catalunya”.

Els darrers tràmits d’aquesta proposició de llei s’han fet en un temps relativament breu, segons la plataforma “perquè hi havia voluntat política” per part dels grups que estan d’acord amb l’adaptació. Els grups que donen suport a la llei, JxSí, PSC, CSQP i CUP, sumen 99 dels 135 escons de la Cambra.

Pel que fa a l’avantprojecte de Pla Territorial, un cop sigui presentat, hi haurà un període d’exposició pública, esmenes, nova redacció i nova exposició pública. Finalment s’haurà de produir la resolució favorable del Conseller de Territori i Sostenibilitat i l’aprovació per part del Govern de la Generalitat. Des de la Plataforma esperen que el Pla sigui aprovat aquest mateix any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: