Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ple del Parlament aprova amb àmplia majoria la modificació de la llei de vegueries

Aquest dimecres a la tarda el Ple del Parlament de Catalunya ha debatut i aprovat la modificació de la llei 30/2010 de vegueries, per tal de incloure-hi la comarca del Moianès i la Vegueria Penedès

L’aprovació s’ha fet amb 94 vots a favor, 34 vots en contra i cap abstenció després del debat en que l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveres, ha defensat la ponència que comptava amb el suport dels grups de JxS, CSQP, PSC i CUP, i l’oposició dels grups de C’s i PP. Ambdós han centrat la seva negativa, no directament a la vegueria del Penedès, sinó a la concepció general de la Llei de Vegueries, a la que ja es van oposar en el seu moment l’any 2010.

A partir d’aquí, els grups que han donat suport a la proposta de modificació de la llei han reclamat també amb govern de la Generalitat que acabi de desenvolupar l’Àmbit de Planificació territorial del Penedès i per tant es finalitzin els treballs de redacció del Pla Territorial del Penedès.

Des de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, Fèlix Simon, comentava que s’havia sorprès de la quantitat de gent del Penedès que s’havia acostat fins el Parlament. Més d’un centenar. Simon explicava que s’ha viscut un moment molt intens, que ha servit per recollir els resultats a més de 4000 dies de feina per aconseguir la Vegueria Penedès, una vegueria històrica.

 

 A partir d’ara caldrà continuar treballant. Així, Simon considera que abans de final d’any el Pla Territorial del Penedès ha d’estar aprovat i en marxa. Recorda també què, malgrat la Llei de Vegueries no està en vigor, sí dóna dret a tenir com a àmbit el Penedès tot el que tenen els altres set.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, també es va acostar al Parlament de Catalunya i va recordar la importància de tenir la Vegueria Penedès.

 

L’altre qüestió que caldrà que la Plataforma es replantegi ara és el seu futur i objectius, així com els marcs de treball. En aquest sentit s’obrirà un debat en un acte públic el proper 23 de febrer a l’Auditori de Vinseum.

Amb l’aprovació d’aquest dimecres, la Vegueria Penedès forma part ja de la Llei de Vegueries i per tant se suma ja de ple de dret a les 7 que ja hi havia fins ara en la ordenació territorial de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: