Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Oriol Amorós, assegura que la manifestació a favor dels refugiats serà un toc d’alerta a Europa

Aquest matí el programa L’Entrevista de la Xarxa conduit per la periodista Mònica Hernàndez, ha entrevistat aquest matí al secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós.

Una entrevista que ha comptat també amb la participació del periodista de la secció de política del diari El Punt-Avui, Emili Bella, i el cap d’Informatius de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, Josep M Soler.

Oriol Amorós ha assegurat que la manifestació a favor dels refugiats serà un toc d’alerta a Europa, un repunt d’esperança davant de tant cinisme. El secretari de Migracions ha retret a l’Estat que es “gasti els fons destinats a l’acollida a altres aspectes, com ara al manteniment dels CIE”.

Amorós ha insistit que aquest dissabte cal participar a la manifestació de Barcelona perquè “la política internacional, en relació amb la immigració, està basada en la por, però la construcció d’un model social no es pot fer a partir de la por, s’ha de fer a partir d’una idea, d’una esperança.

 Amorós també ha lamentat que el suport ofert pels veïns dels municipis catalans ara fa un any encara no s’hagi pogut aprofitar però creu que els preparatius han estat positius.

 Malgrat que la manifestació sigui un èxit, Amorós no confia que hi hagi cap resposta immediata de l’Estat. Amorós ha explicat que el govern ha estudiat fórmules per evitar el bloqueig de l’Estat i portar refugiats a Catalunya en vaixell o avió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: