Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium Alt Penedès ha presentat el projecte “La construcció d’un país modern”

El cicle “La construcció d’un país modern” serà l’eix principal de les activitats culturals d’Òmnium Alt Penedès durant el 2017.

El passat divendres, l’historiador Josep Lluís Martín Berbois va ser a l’Espai Muriel Casals de Vilafranca, per parlar de la Mancomunitat i de la seva contribució al progrés de la Catalunya de fa cent anys. Era l’activitat que inaugurava el cicle “La construcció d’un país modern”, que serà l’eix principal de les activitats culturals d’Òmnium Alt Penedès durant el 2017.

Abans de la conferència, la secretària d’Òmnium Alt Penedès i  coordinadora del cicle, Maria Dolors Olivé, va explicar a la vintena d’assistents les properes activitats. També va assenyalar que el projecte La construcció d’un país modern” vol recordar personatges que van ser clau en el desenvolupament de la Mancomunitat, assentant les bases per un desenvolupament econòmic, polític i social de Catalunya.

Tot seguit va ser el torn del conferenciant, l’historiador Josep Lluís Martín Berbois,  que va destacar el paper de país que va jugar la mancomunitat al primer quart de segle XX.

Amb el seu estil planer i didàctic, Josep Lluís Martín va explicar com Prat de la Riba, primer, i Puig i Cadafalch, després, van fer, amb pocs recursos, una gran obra, envoltant-se de talent, emmirallant-se en Europa i prioritzant la formació de professionals en àmbits com l’educació, la sanitat o l’agricultura. Tot això es va fer, a més a més, en un context polític complicat, tant a nivell espanyol com internacional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: