Divendres, 1 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat i l’associació VoluntaCAAD busquen família per a cent animals

Sota el lema ‘100 peluts 100 famílies’, el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès posa en marxa una nova campanya d’adopció.

Ho fa amb la col·laboració de l’associació de voluntaris VoluntaCAAD i està centrada en gossos i gats, adults i sèniors, que fa més de tres anys que són al centre. La campanya vol mostrar la situació de saturació actual del CAAD, on hi viuen uns 500 animals quan la capacitat és de la meitat de places. I també fer visibles animals que passen desapercebuts en el procés de recerca d’adoptants.
La campanya s’articula al voltant de la pàgina web 100peluts100families.cat, on hi ha tota la informació sobre cada gos i gat, com adoptar-los o els avantatges de l’adopció d’un animal ja gran. Alhora s’han fet imatges promocionals de cadascun dels animals que seran difoses a través de les xarxes socials. També es farà incidència en les conseqüències de la tinença irresponsable d’animals amb la voluntat d’implicar més la ciutadania. L’associació VoluntaCAAD treballarà en la prevenció dels abandonaments paral·lelament.
A banda de la web i la difusió a les xarxes socials, hi haurà material gràfic a tots els municipis de la Mancomunitat i altres suports en els municipis amb més habitants.
Les accions de la campanya arrenquen aquest mes i continuaran durant tres mesos amb la idea d’acomplir l’objectiu de les cent adopcions.
El CAAD Penedès ha desenvolupat diverses accions durant l’any passat per millorar les condicions dels animals en la seva estada al centre i intentar augmentar les possibilitats de ser adoptats. Al març es van ampliar els horaris de visita i al maig va concloure l’ampliació dels patis d’esbarjo. Al desembre, amb el suport de VoluntaCAAD, es van fer passejades públiques de gossos en adopció a Vilanova i Vilafranca.
En aquest sentit, la presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf Rosa Huguet fa una crida a la implicació de les associacions que vulguin donar un cop de mà, com ha estat el cas de VoluntaCAAD.
Respecte el 2015, les adopcions d’animals al CAAD han augmentat en un 15%, amb 223 gossos adoptats. Les entrades d’animals han disminuït en un 2% però continuant desbordant la capacitat del centre. Les recuperacions d’animals per part del seu propietari han augmentat un 2%, amb 310 animals recuperats.
Aquest mes de gener del 2017 ja s’han fet efectives 46 adopcions, el doble que al gener de l’any passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: