Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’entorn de Mossèn Jaume Berdoy destaca el seu caràcter obert i dialogant

Jaume Berdoy també va entomar durant els seus prop de deu anys a Vilafranca el projecte de restauració de la Basílica de Santa Maria.

La mort del rector de la Basílica de Santa Maria i Vicari General de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat Jaume Berdoy, la matinada d’aquest dimarts, deixa un buit en la comunitat de feligresos de Vilafranca. Des del seu entorn, destaquen el tarannà obert i dialogant de Berdoy, no només entre la feligresia sinó també amb la resta d’estaments de la ciutat i amb les diferents religions que hi conviuen.

Des de Joves Cristians de Vilafranca també destaquen la proximitat de Berdoy amb el col·lectiu jove.

Jaume Berdoy també va entomar durant els seus prop de deu anys a Vilafranca el projecte de restauració de la Basílica de Santa Maria.

Jaume Berdoy i Alemany va néixer a Sitges el 8 de gener de 1947. Va cursar els estudis de Filosofia i Teologia al Seminari Conciliar de Barcelona i va ser ordenat de prevere el 24 de desembre de 1972, a la Parròquia de Santa Maria d’Olesa de Montserrat.

Era membre nat dels Consells diocesans a la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat: Consell Episcopal, Col·legi de Consultors, Consell del Presbiteri i Consell Pastoral Diocesà. I exercia de rector a la Basílica de Santa Maria i d’adscrit a la Parròquia de la Santíssima Trinitat de Vilafranca però també d’altres parròquies de tota la comarca de l’Alt Penedès.

La sala de vetlla resta oberta avui fins les vuit del vespre al Tanatori de Sitges, a la sala número 3. Demà dijous, la capella ardent s’instal·larà a la Basílica de Santa Maria, a la Capella del Santíssim. Les exèquies, presidides pel Bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés, tindran lloc també demà a les onze del matí a la mateixa Basílica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: