Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès es recupera de les incidències causades pel fort vent

A Vilafranca, l’empresa que porta la jardineria, Nou Verd, ha activat el pla d’emergència per les conseqüències que ha tingut el vent en diversos punts de la vila.

A la Plaça Milà i Fontanals, un dels pins ha caigut sobre els cotxes estacionats a les places de zona blava per la banda del carrer Raval de la Font. Tècnics de Nou Verd i agents de la Policia Local han treballat aquest matí per retirar l’arbre caigut.

També a la capella de Sant Joan, el vent ha tombat un xiprer dins el recinte de l’entrada a l’edifici que ha hagut de ser retirat.

Segons Protecció Civil de la Generalitat, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut, des d’ahir i fins a les 8 del matí, unes 1.700 trucades per 1.139 incidències a causa dels forts vents. 69 d’aquestes trucades s’han fet des de l’Alt Penedès. La majoria de les incidències han estat per caiguda d’arbres o branques, obstacles a la calçada, mobiliari urbà, caiguda de tendals o cobertes i risc estructural.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que la ratxa màxima de vent de la passada matinada s’ha situat, en el cas del gran Penedès, a Canyelles, amb 108,7 km/h. A municipis com Font-rubí, Mediona o Pontons les ratxes de vent han estat d’entre 70 i 95 quilòmetres per hora.

Per la seva part, el Servei Català de Trànsit demana extremar la prudència a causa de ratxes fortes de vent, a l’AP-2 entre el Vendrell i Lleida, a l’AP-7 i N-340 en el tram comprès entre Vilafranca del Penedès i Salou.

D’altra banda, per caiguda d’objectes a la via a causa del vent han estat tallades la BV-2112 en ambdós sentits a Sant Pere de Ribes i la BV-2162 tallada en ambdós sentits a Pacs del Penedès.

L’alerta del Pla Procicat continua activa encara que es preveu que la intensitat del vent vagi baixant, sobretot a partir de demà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: