Dilluns, 29 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca disposa d’un centenar de pisos per a lloguer social

La majoria de pisos han estat rehabilitats en el marc del projecte de rehabilitació social d’habitatges amb finalitat social que impulsa l’ajuntament, amb pisos cedits per els seus propietaris.

Aquest matí de dimarts l’alcalde Pere Regull acompanyat de regidors i tècnics municipals ha visitat algun dels pisos que recentment s’han incorporat al programa de rehabilitació social d’habitatges amb finalitat social que impulsa l’ajuntament des de ja fa força anys. Per exemple ha visitat un pis al carrer de Moja, acompanyats també dels germans del propietari que l’ha cedit. En aquest cas l’habitatge estava en força mal estat i s’ha hagut de fer una reforma intensa, com explica Josep Vendrell, germà del propietari.
Per la seva banda, Pere Regull ha remarcat que aquest projecte de rehabilitació serveix per tal que l’Ajuntament pugui disposar d’un nombre important d’habitatges per a lloguer social. Parlava de prop d’un centenar de pisos els que es poden disposar actualment per tal que Serveis Socials els doni un ús, als quals cal sumar-hi els que el propi ajuntament està tirant endavant a l’antic cinema Victòria i a Cal Feliu.
El programa de rehabilitació social d’habitatges amb finalitat social que s’impulsa a Vilafranca permet a l’Ajuntament disposar d’uns habitatges cedits per els seus propietaris durant uns any. L’ajuntament es fa càrrec de rehabilitar-los, i en disposa per finalitats socials abans de tornar-los als propietaris.
Un programa què d’alguna manera tenca un cercle, ja que s’agafa un pis deteriorat, és rehabilita per donar cobertura a persones amb necessitats socials, i es fa amb un programa d’ocupació per a persones a l’atur.
Pere Regull ha aprofitat també per comentar que en referència a les problemàtiques d’habitatge a Vilafranca hi ha dos elements. Un és el dels okupes incívics que destrossen els habitatges i causen problemes a les comunitats, i l’altre són les entitats financeres que no es preocupen dels molts pisos que tenen buits i que acaben causant problemes també a les comunitats de veïns.
A banda d’aquest del carrer de Moja, recentment s’han incorporat a la borsa d’habitatge social tres habitatges més, superant ja el centenar a disposició a Vilafranca amb aquestes finalitats socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: