Dimecres, 25 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Tarrada veu el Vinseum com el pal de paller per projectar una “Vilafranca de museu”

El president vol que el Vinseum sigui l’element que abanderi la construcció d’una Vilafranca “de museu” i un Penedès “vínic”.

El president del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ja va avançar amb la presentació de la nova junta de Vinseum la seva voluntat de convertir l’equipament en el museu del vi de referència a Europa. En aquesta mateixa línia, Joan Tarrada ha presentat el seu pla de mandat.

El president vol que el Vinseum sigui l’element que abanderi la construcció d’una Vilafranca “de museu” i un Penedès “vínic”. Tarrada creu que cal unificar criteris i que el territori transpiri el seu caràcter vitivinícola.

Tarrada també s’ha mostrat convençut que el projecte del Vinseum rebrà els 2 milions d’euros dels fons FEDER. En aquest cas, es mostra confiat a tirar endavant les obres de la segona fase, l’enderrocament de l’edifici de Cal Pa i Figues i la construcció d’un edifici de nova planta, i continuar amb la tercera fase, la d’ampliació, sense demora.

El president del museu vilafranquí ha volgut deixar clar que, segons el seu parer, la ciutat ha d’acompanyar el projecte del Vinseum des de múltiples perspectives.

En el cas de l’urbanisme, Tarrada proposa repensar l’entorn més immediat del museu, recuperar la imatge de la plaça Jaume I, expulsar el trànsit de vehicles de la zona i canviar de lloc el monument als Castellers. També proposa que el mobiliari urbà respongui a motius vinícoles.

El president del Vinseum ha parlat, d’altra banda, de la premsa de biga de l’Avinguda de Tarragona, que diu que serà retirada d’allà aviat i traslladada a Cal Berger, com s’havia anunciat ja fa anys.

Tarrada també ha dit que no s’han de perdre col·leccions importants de privats que poden dotar de més valor el patrimoni de la ciutat i que el museu vetllarà perquè així sigui.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: