Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern de Sant Martí condemna la negativa de CiU de recolzar la declaració antitransfuguisme

El Govern Martinenc, amb el suport dels grups municipals de la CUP, els Socialistes i ERC, van presentar al darrer Ple de l’Ajuntament una declaració en la qual es demanava condemnar el transfuguisme.

La moció demanava condemnar el transfuguisme polític al municipi que s’ha produït per part de Manel Romanos i qualsevol altra fórmula de transfuguisme, amb la voluntat de fer pedagogia sobre els valors i el sistema d’elecció democràtica dels representants municipals a l’Ajuntament a través de candidatures col·lectives. També es demanava respectar els principis del Pacte Antitransfuguisme

recolzat per la majoria de forces polítiques i enviar a la Comissió de Seguiment d’aquest pacte, presidida pel Ministeri d’Administracions Públiques, la informació del que succeeix a Sant Martí. En un comunicat el govern municipal manifesta la seva preocupació i condemna a la negativa de CiU de recolzar la declaració antitransfuguisme. Segons diu en el comunicat, aquest fet posa en evidència no només la no condemna, sinó també la utilització del trànsfuguisme que està duent a terme Ramon Carbó i CiU, i afegeixen que tant responsable és el propi trànsfuga del risc de desconfiança en el treball polític d’àmbit municipal com qui se n’intenta aprofitar per interessos personals partidistes. A més, aquesta  actitud suposa una vulneració de l’acord antitransfuguisme que CiU també va signar a nivell de tot l’estat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: