Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa de Les Torrades del Pla es referma com a una de les més arrelades del municipi

El passat diumenge 26 de febrer va tenir lloc una nova edició de la festa de “Les Torrades” al Pla del Penedès. La organització calcula que hi van assistir prop de 3000 persones.

L’alcalde Santi Soler, explica un cop més s’ha gaudit d’una jornada de portes obertes plena de joia i emotivitat al compartir el pa, l’arengada i el vi amb els que han participat en la festa. Per Soler ha tornat a mostrar-se com a una molt arrelada, que serveix com a punt de trobada i reunió de tots els veïns.
L’alcalde comentava també que fa uns 150 anys en els seus inicis aquesta festa era un aplec entre Lavit i el Pla, i que al llarg d’aquests anys ha anat evolucionant fins el que és ara, però sense gaire canvis.
La festa de “Les Torrades” és un dels esdeveniments clau del municipi i en el marc del Programa Turístic presentat pel consistori a principis d’any, ja que l’afluència de gent forastera representa una bona oportunitat per mostrar el municipi i els seus atractius.
En aquest sentit, es va organitzar per primera vegada un tast de vins i caves locals, al qual hi van participar els celler Parató, Jané Baqués i Canals Nadal i que va aconseguir omplir la sala d’actes del Centre d’Acollida Turística, un equipament que precisament es va inaugurar l’any passat. Aquesta acció de promoció econòmica i turística forma part d’un seguit d’actuacions que s’aniran desenvolupant al llarg del 2017 i seguint una projecció estratègica del municipi que s’està impulsant des de l’ajuntament. L’intercanvi de plaques de cava, acte paral·lel a la festa, és també un reclam per als col·leccionistes d’aquesta modalitat.
“Les Torrades” compten amb la participació d’entitats, veïns del poble i empreses del municipi que hi col·laboren i que esdevenen un suport i un impuls imprescindible en la organització d’aquesta festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: