Dijous, 22 d'Abril de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Vilafranca vol que es retiri del saló de plens el quadre de Álvarez de Sisternes

Juan Álvarez de Sisternes va ser alcalde de Vilafranca durant la dictadura de Primo de Rivera, va ser assessinat l’agost de 1936 i és la darrera persona enterrada al Valle de los Caídos, l’any 1983.

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca presentarà una moció en el proper ple, el dia 21 de febrer, en què es demana que es retiri aquest quadre del saló de plens i de la galeria de vilafranquins il·lustres. El regidor Pere Sàbat ha recordat que aquesta galeria de Vilafranquins il·lustres es va iniciar l’any 1901 i es va acabar el 1947. Precisament el darrer quadre que s’hi va incorporar va ser el d’Álvarez de Sisternes, el 21 de gener de 1947 per commemorar l’aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Vilafranca. Sàbat recordava també que Álvarez de Sisternes va ser alcalde de la Vila durant la dictadura de Primo de Rivera, entre 1925 i 1930; i va ser la darrera persona enterrada al Valle de los Caídos, l’any 1983. Una trajectòria que per ERC el fa totalment impropi de ser al saló de plens de l’Ajuntament.
La moció de fet demana que es retiri de manera urgent aquest quadre, però com comenta la regidora Mònica Hill planteja també la necessitat de repensar la galeria de Vilafranquins Il·lustres i la representació que hi ha al saló de plens, on de fer només hi ha una dona. Es tracta del retrat de la Mare Ràfols.
Els republicans consideren que cal obrir un debat per replantejar i actualitzar tant la galeria de vilafranquins il·lustres, i fer-la més ajustada als moments actuals i els valors d’una societat democràtica i que vol ser socialment més justa al mateix temps que fer visibles les vilafranquines que han fet contribucions destacades a la vila i que ara mateix no hi tenen representació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: