Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demana a l’alcalde que faci públic l’expedient administratiu sobre el tema de la bandera

Els regidors de la CUP han convocat avui una roda de premsa per insistir en reclamar que es despengi la bandera espanyola a l’Ajuntament de Vilafranca.

Recordem que aquest dimarts la CUP va presentar una moció al Ple amb caràcter d’urgència demanant la retirada de la bandera espanyola que oneja l’edifici consistorial des del passat divendres. Davant la negativa de l’equip de govern a debatre la moció, fer que des de la CUP es qualifica com a cop de porta al debat democràtic, els regidors de la CUP van abandonar el ple en motiu de protesta.

La moció venia motivada pel fet que l’alcalde, de forma unilateral i sense informar prèviament els partits de l’oposició, va decidir penjar la bandera espanyola des dels màstils oficials de l’ajuntament. Per la CUP, aquesta acció suposa trencar el consens de més de 20 anys entre les diferents opcions polítiques de l’Ajuntament, de mantenir l’edifici sense cap bandera en els pals oficials, més enllà que suposa la pèrdua de sobirania municipal acatant la imposició de la justícia espanyola. Marcel Martínez, retreu també la reacció de l’alcalde a els dies previs al ple. La regidora Laia Santís remarca que cap alcalde de la CUP ha hissat la bandera espanyola, tot i que sí que hi ha dos municipis on governa la CUP en els que la bandera hi onega, com són Badalona i Sabadell.  La formació també ha registrat avui una petició escrita demanant a l’alcalde Pere Regull que faci públic l’expedient administratiu sobre el tema de la bandera, com un exercici de transparència. Des de la CUP insisteixen, també, en la necessitat de retirar la bandera espanyola de la casa de la vila, manifestant el necessari compromís dels ajuntaments catalans amb el procés d’independència i la convocatòria de referèndum del proper mes de setembre.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: