Dilluns, 15 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les comarques del Penedès-Garraf creen ocupació a bon ritme

La consultora Actíva Prospect i l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf han presentat l’Informe ADEPG de Conjuntura Econòmica.

L’estudi semestral es publica des de 2005 i analitza les dinàmiques socioeconòmiques i dels sectors empresarials a les tres comarques del Gran Penedès, una per una.

 

L’Alt Penedès continua mostrant símptomes de recuperació econòmica, però modera la creació d’ocupació, i se situa en la 16a posició del rànquing comarcal, 9 posicions menys que el semestre anterior.

A l’Alt Penedès la Indústria es manté com el principal motor de creació d’ocupació, mentre la Construcció mostra una important desacceleració en el seu creixement. Dins del sector Serveis destaca l’avanç de l’Hoteleria, amb un increment del 6,7%, i de l’Educació, amb un 6,2%.

De fet la Indústria és el sector que més creix al Baix Penedès, en un 9,1%, i a l’Alt Penedès, en un, 4,7%, per contra al Garraf ho fa la Construcció en un 14.4%.

El Garraf intensifica lleugerament el creixement de l’ocupació, arribant a un increment anual del 5% el darrer trimestre de l’any, però manté la mateixa posició respecte a la resta de comarques dins del rànquing, ocupant el 6è lloc.

El Baix Penedès és una de les comarques amb major impuls en l’ocupació, ocupant el 3r lloc al rànquing comarcal, amb un increment del 6,7%. Entre els grans sectors econòmics destaca pel seu dinamisme la Indústria, amb un creixement del 9,1%.

La presentació de l’Informe ADEPG de Conjuntura Econòmica s’ha fet en aquesta ocasió coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la revista Perspectiva que publica l’associació d’empresaris. El número del 25è aniversari té una portada de l’artista Artur Duc i s’ha presentat en un acte que comptava amb la participació de l’actual president de l’ADEPG, Martí Sistané, acompanyat de dos expresidents, Joan Anton Mata i Xavier Cardona. Tots tres van remarcar el valor de disposar durant 25 anys consecutius d’una revista de caire econòmic des de la perspectiva de les comarques penedesenques. L’acte es va celebrar a l’Enològica de Vilafranca i va comptar amb l’assistència, entre d’altres, dels alcaldes de Vilafranca, Pere Regull, i de Sant Sadurní, Maria Rosell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: