Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU a Sant Martí critica l’actuació del govern arran de la moció contra el transfuguisme

Ramon Carbó considera que la moció només buscava la crispació i l’enfrontament. Malmet la convivència al municipi i és una mostra de la constant vulneració dels drets dels regidors de l’oposició.

Ramon Carbó acompanyat de dos regidors de CiU a l’Ajuntament de Sant Martí ha convocat la premsa per tal d’expressar el seu posicionament respecte el darrer ple municipal del 9 de febrer, on recordem entre altres qüestions es portava a votació una moció antitransfugisme. Un ple que va acabar amb l’expulsió del regidor Manel Romanos, exregidor d’ERC, que va seguir la resta del ple des de les cadires del públic.
Carbó ha refermat que el moment polític que es viu a Sant Martí és molt tens, i que l’equip de govern format per CUP; PSC i ERC busca constantment l’enfrontament i la desqualificació. Considera que el ple del passat 9 de febrer n’ha estat el darrer exemple, i també el més violent.
Carbó ha comentat que consideren que aquell no era el moment de plantejar una moció, que només buscava la crispació i que va ser un atac constant i adreçat a una única persona, el regidor Manel Romanos. Carbó considera a més, que és dubtós que la decisió que ha pres aquest ex regidor d’ERC es pugui considerar transfuguisme. També criticava l’actuació de l’alcalde que va acabar amb una expulsió que Carbó considera poc legal.
CiU ha comentat que han posat aquesta situació que es va viure en el darrer ple en mans dels seus serveis jurídics, tot i que el regidor afectat no fos del seu partit.
Consideren que és una més de les constants vulneracions dels drets dels regidors dels grups de l’oposició que es produeixen a l’Ajuntament de Sant Martí. Carbó qualificava la moció antitransfugisme, de moció trampa.
Des de CiU lamenten que tot aquesta situació es produeix amb la complicitat del PSC i d’ERC; i Carbó es referma en la consideració que el govern tripartit que va néixer de les darreres eleccions municipals no tenia més objectiu que fer fora del govern els convergents. S’ha demostrat, diu, que no té projecte ja que s’ha trencat un any després de la seva formació. I ha lamentat, per acabar, que tot plegat només fa que trencar la convivència al municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: