Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carles Puigdemont va rebre als representants dels guanyadors dels premis Vinari

Els ors dels Premis Vinari van passar ahir pel Palau de la Generalitat, en la que ha estat la primera recepció oficial als millors vins de Catalunya.

L’acte estava presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i  comptava amb els representants dels cellers guanyadors de l’edició 2016 dels Premis Vinari que es va lliurar a l’Auditori de Vilafranca el primer divendres del passat mes d’octubre. De fet Vilafranca ha acollit fins ara les quatre edicions d’aquests premis.

Des del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president Puigdemont va deixar clar que els cellers i els vins catalans són “uns grans ambaixadors del país, a través de la qualitat, del respecte, de l’esforç” i que “un país que es respecta a sí mateix és un país on des de fora diuen que val la pena anar-hi o comprar els productes, i per tant, és un país que té futur”.

També va destacar que s’ha millorat el consum de vins catalans a casa nostra i també la seva exportació. Per la seva banda, l’editor de Vadevi.cat, el diari dels vins catalans que organitza aquests premis, Salvador Cot, va destacar que són “vins que des de sempre, però ara més que mai, estan plens d’identitat i força, i ara plenament porten els noms de la terra que els produeix”. A la recepció oficial hi van assistir, a més dels representants dels cellers, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i el director de l’INCAVI, Salvador Puig. Aquesta recepció esdevé un pas més en el reconeixement dels Premis Vinari, que ja ha obtingut l’oficialitat com a concurs de vins de Catalunya, i que està a punt de donar el tret de sortida a la cinquena edició amb l’obertura d’inscripcions, prevista per a primers  de març d’aquest 2017.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: