Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes de l’IES Milà i Fontanals visita Brussel·les i coneix les institucions europees

Del 23 al 26 de gener, un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’institut Milà i Fontanals va viatjar a Brussel·les per conèixer el Parlament Europeu i la capital belga.

El viatge ha estat resultat de la participació en el concurs Euroscola 2016, en el qual van quedar primers de Catalunya en les proves de català i segons, en les d’anglès.
De fet l’institut vilafranquí ja fa temps que treballa en programes europeus, i consideren que és una bona manera d’acostar-se a Europa. Sergi Vallès, professor de Ciències Socials de 1r i 3r d’ESO, comentava que la visitava havia estat possibles a la invitació del europarlamentari Francesc Gambús. Una visita que els va servir per conèixer millor el funcionament de les institucions europees, i comprovar que tot plegat és molt complicat.
Tot i el fred intens que van haver de patit els nostres estudiants, el regust del viatge ha estat immillorable. D’una banda, els nois i les noies han pogut conèixer de primera mà la política europea actual, i ho han fet i viscut des del cor mateix de les seves institucions. Natàlia Herrera, alumna de 4t, comentava que els havia sorprès la feina dels eurodiputats.
Un altre dels qui va anar a aquest viatge és Xavi Gómez, alumne també de 4t. Ell explica que han pogut veure que Europa no sempre té la culpa de tot, i que té un funcionament força complicat.
El viatge també els va servir per descobrir la capital de la Unió Europea, on van poder fer una mica de turisme.

Comentaris

  1. Francisco Herrera

    Bon dia,

    Enhorabona per aquesta iniciativa que recolza molt directament els continguts que ensenyeu a classe.
    Em permeto suggerir que es podria plantejar també visites al propi Parlament de Catalunya i al Defensor del Poble.

    Una cordial salutació

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: