Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El alcaldes de les 4 capitals de comarca han fet un comunicat conjunt demanant la cocapitalitat

A l’article d’opinió redactat conjuntament els alcaldes apunten la Vegueria com una fita històrica que compartim tots els penedesencs.

A l’article d’opinió redactat conjuntament els alcaldes apunten com una fita històrica que compartim tots els penedesencs el fet que desprès de més de deu anys de mobilitzacions al territori, i una gran tasca de la societat civil, el Parlament de Catalunya va reconèixer la singularitat d’aquest territori, reconeixent-lo com a Vegueria de Catalunya.

Un reconeixement que ha de permetre reduir la distància entre la política i la gent, a més d’un reconeixement que permetrà una major i millor gestió i ordenació del territori i, a la vegada, haurà d’implicar una major i millor qualitat de vida per tots els penedesencs.

El Penedès és una Vegueria que té una estructura territorial ben definida a partir de les quatre  capitals comarcals que engloba, El Vendrell, Igualada, Vilafranca i Vilanova.

Segurament aquesta distribució territorial i les dimensions de les quatre capitals sigui una de les característiques que millor defineixen el territori

Amb una xarxa de municipis ben distribuïts de manera equilibrada. ara que finalment el Penedès com a organització territorial ja és una realitat, cal posar en valor, més que mai, aquesta estructura de ciutats mitjanes que posseeix el Penedès i que permet cohesionar i equilibrar el conjunt del territori. Els 4 alcaldes defensen el model de la cocapitalitat, o de la capitalitat compartida, on El Vendrell, Igualada, Vilafranca i Vilanova  tinguin el mateix reconeixement i la mateixa importància.

Al mateix temps, defensen una distribució del serveis territorials de la Generalitat al territori de la Vegueria en pertinència a les qualitats i a les necessitats que pugin representar els territoris comarcals del Penedès, respectant els valors que implica el reconeixent de la capitalitat compartida.

L’aposta per la Vegueria del Penedès és, doncs, l’oportunitat i la voluntat de dotar al territori d’instruments moderns de gestió i ordenació del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: