Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca suprimirà les moreres en males condicions als carrers Santa Clara i Igualada

El dilluns 30 de gener està previst que s’iniciïn els treballs de retirada de 15 exemplars de morera dels carrers de Santa Clara i d’Igualada, que pel seu estat, poden produir problemes de seguretat.

L’eix que conformen aquests dos carrers és un important itinerari de connexió per a vianants des del barri de l’Espirall al Centre. En aquests dos carrers hi ha plantades moreres als dos costats del vial. Són arbres de fulla caduca i a l’estiu presenten una densa vegetació que a la nit dificulta en alguns trams la penetració de l’enllumenat públic, ja que generen zones poc il·luminades on l’arbre és massa proper a la llumenera. Per altra banda, en algunes d’aquestes moreres s’hi ha detectat fongs i presència de malalties diverses que les debiliten progressivament.
A partir d’aquest dilluns, l’Ajuntament retirarà només els arbres indispensables amb la finalitat de millorar la seguretat per als vianants. S’han seleccionat els que impedeixen que es reparteixi homogèniament l’enllumenat públic, i amb la retirada s’evitarà que quedin trams excessivament foscos i insegurs per als vianants a la nit. També es retiraran alguns exemplars que per causa de diverses patologies estan dèbils i podrien comportar també un perill potencial de trencament de branques.
Aquesta actuació es complementarà en breu amb la substitució de les llumeneres existents d’aquests dos carrers que passaran a ser del tipus led, més potents i amb una llum més blanca, que juntament amb la retirada de les moreres, millorarà substancialment l’enllumenat i seguretat per als vianants en aquest eix estratègic de connexió entre barris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: