Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú presenta una moció per promoure assessorament sobre les clàusules sòl

El grup municipal de VeC portarà al Ple municipal de gener, que se celebra dimarts que ve, una moció per la defensa dels interessos de les persones afectades per les anomenades “clàusules sòl”.

L’objectiu és que l’Ajuntament de Vilafranca promogui un reforç d’informació i assessorament per garantir una defensa dels interessos equitativa per a tothom que fos víctima d’aquest frau.

La moció proposa cercar suport al Col·legi d’Advocats de Barcelona per realitzar aquest assessorament especialitzat, així com instar, a través de l’OMIC, les entitats bancàries de la vila a promoure totes les mesures per donar una informació correcta i facilitar l’exercici del dret a la devolució als seus clients.

El text també insta altres administracions a implicar-se en la defensa de les persones afectades, així com al govern espanyol a aprovar, amb diàleg i acord amb els grups parlamentaris, organitzacions de consumidors i plataformes d’afectats, un projecte de llei perquè les entitats financeres compleixin la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 21 de desembre de 2016 sobre contractes celebrats amb els consumidors.

Entre 1997 i 2007 es va generalitzar l’aplicació de les anomenades “clàusules sòl i sostre”, imposades per les entitats de crèdit en els contractes de préstec amb garantia hipotecària a tipus d’interès variable. Aquestes clàusules suposaven un desequilibri en els drets i obligacions de les parts, en perjudici de les persones consumidores, ja que la “clàusula sòl” es troba configurada de tal manera en la seva redacció que el client no es beneficia mai de les baixades dels tipus d’interès.

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: