Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú organitza actes d’homenatge als vilafranquins que van patir els camps nazis

El 27 de gener es el Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció dels Crims contra la Humanitat.

Des de Vilafranca en Comú organitzen activitats per fomentar la memòria històrica i retre un reconeixement als penedesencs que van patir directament les experiències als camps de concentració.
El mateix 27 de gener, a la plaça de la Pau, al barri de la Girada, es farà un homenatge als vilafranquins víctimes dels camps nazis. Tot seguit, a 2/4 de 8 del vespre, el local de VeC es projectarà “Eusebi Pérez Martín, un republicà vilafranquí a Mauthausen”, que es completarà amb un fòrum coordinat per Ramon Arnabat, historiador i director del documental.
Així mateix, VeC presenta al ple municipal de gener una moció per dedicar un reconeixement solemne als 8 vilafranquins deportats als camps de concentració nazis. El text recorda que d’aquestes persones, que s’havien exiliat a França a causa de la repressió franquista, 6 van morir als camps i 2 finalment van ser alliberades.
El 27 de gener la UNESCO rendeix tribut a les víctimes de l’Holocaust, recordant el dia de l’alliberament del camp de concentració i extermini d’Auschwitz-Birkenau, l’any 1945. Des de VeC consideren que la data no només ha de servir per recordar les atrocitats comeses pel règim nazi i homenatjar les víctimes, sinó també per reflexionar sobre el present, sobre com s’afronta la crisi de valors d’Europa, la falta de valentia política per acollir els refugiats que fugen de la guerra, el creixement de l’ultradreta i la xenofòbia, o les retallades de drets i llibertats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: