Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca acull aquest mes de febrer l’exposició “Febre del divendres nit”

Vilafranca acull aquest mes de febrer l’exposició “Febre del divendres nit”

L’exposició pretén, a través del jocs de rol, ajudar els joves a prendre decisions que els ajudin a gaudir de manera segura i saludable de l’oci nocturn.

Els serveis de Salut i de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, en el marc dels programes PSEC, Pla Salut, Escola i Comunitat, i el PIDCES, Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària, organitzen conjuntament l’exposició “Febre del divendres nit”, cedida per l’Associació Promoció i Desenvolupament Social i amb l’objectiu de la promoció dels hàbits saludables entre els nois i les noies joves.
D’uns anys ençà, han canviat algunes coses en relació als temes que tracta l’exposició “Febre del divendres nit”. La regidora de Salut, Anna Doblas, explica que cal fomentar entre la població adolescent i jove processos de presa de decisions autònomes i responsables en relació al consum de drogues i les relacions sexuals.
El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explica que l’exposició consta de diferents plafons on a través d’imatges de còmic es recreen diferents situacions que els nois i les noies es poden trobar si surten d’oci nocturn. És una simulació d’una nit de marxa i aquí els joves participants han d’anar escollint una sèrie de variables que els duran a acabar la nit d’una manera o una altra en funció de les decisions que han anat prenent.
Aquest joc de rol pretén conscienciar als joves que han de ser responsables en les seves sortides nocturnes en relació al consum d’alcohol, drogues o sexe, ja que d’això en depèn la seva salut i moltes vegades també la seva vida.
Aquesta exposició itinerant per tot Catalunya, estarà a Vilafranca durant aquest mes de febrer i estarà ubicada la primera quinzena a l’Institut Nou de Vilafranca i la segona quinzena a l’Escola Sant Josep.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: