Dilluns, 26 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC reivindica la idoneïtat de l’edifici de l’antic Hospital per assistir a la gent gran.

Vilafranca en Comú creu que la Residència Sant Francesc seria una bona oportunitat per donar resposta a la necessitat de places de residència assistida i centre de dia a la vila.

I és que actualment, segons un estudi de l’IDESCAT, a l’Alt Penedès falten 40 places de centre de dia i 230 a residències assistides. D’altra banda, la formació política, mitjançant dades facilitades per l’Ajuntament, ha fet un estudi sobre la situació a Vilafranca.

En aquests moments la llista d’espera de places de residència assistida pública al Ricard Fortuny és de 2 ó 3 anys mentre que per accedir al centre de dia també de titularitat pública Ricard Fortuny és de 6 mesos. Pel que fa als centres privats la llista d’espera es redueix a la meitat.

Des de VeC han volgut posar l’accent en la idoneïtat de l’Antic Hospital com a possible nova residència i centre de dia. Recorden que a l’any 2005 ja existia la previsió de mantenir l’ús assistencial de la Residència Sant Francesc i de transformar-la en centre social per a la gent gran. Però han passat els anys i en l’actualitat continua tancada.

 

Creuen que és important mantenir a les persones grans vinculades amb la vida comunitària de la vila i per això es decanten per uns equipaments al centre de Vilafranca.

El regidor de VeC a l’Ajuntament, Toni Peñafiel, explicava la intenció de proposar a l’equip de govern un full de ruta per acabar amb la problemàtica actual i feia memòria de com s’havia aturat anteriorment el projecte.

Entre les propostes de VeC figuren la necessitat d’augmentar la disponibilitat de pisos adaptats, garantir les places públiques de residència assistida i centres de dia suficients o promoure una auditoria social que radiografiï la realitat, entre moltes altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: