Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP està a punt per la marxa de pagesos d’aquest cap de setmana

Joan Cavall fa una crida a la ciutadania catalana perquè agafi consciència del treball pel territori que fan els pagesos

Unió de Pagesos va celebrar aquest dimarts a la nit al centre Àgora de Vilafranca una de les tres xerrades informatives que ha fet a les comarques de barcelonines de cara a la marxa pagesa que ha de confluir aquest dissabte, 28 de gener, a Barcelona.

El sindicat convoca la pagesia catalana a una mobilització general en defensa de la dignitat del camp català i pel reconeixement social de l’activitat agrària.

La xerrada a la capital de l’Alt Penedès va generar força expectació i estava conduïda pel coordinador nacional de la Unió de Pagesos, Joan Cavall, que estava acompanyat per els dirigents comarcals de l’organització agrària, Maria Rovira i Josep Esteve.

Joan Cavall recorda quin és el missatge que es vol trametre en aquesta marxa pagesa.

A la reunió d’aquest dimarts es van tractar també aspectes pràctics de com participar a la tractorada, i de l’acollida d’altres pagesos vinguts de terres més llunyanes. A L’Alt Penedès aquest divendres es farà parada a Sant Sadurní. Està prevista la recepció de l’alcaldessa de Sant Sadurní a l’ajuntament a les 10 del matí. Desprès la marxa pagesa es desplaçarà cap a Vilafranca.

A les 11 es farà un esmorzar a l’esplanada del darrere de l’hospital i a la una es reuniran amb l’alcalde de Vilafranca per fer-li arribar el manifest.

Respecte a la participació de tractors, Joan Cavall, explica que n’havien previst uns 300 a Barcelona, però que el ritme d’inscripcions donarà una xifra molt més elevada.

A més els pagesos i la resta de persones que es vulgui implicar en la reivindicació es poden desplaçar també dissabte a l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona.

Amb el lema Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia, aquesta acció es porta a terme per la necessitat de renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi polític i social que viu Catalunya.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: