Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tenir present la mediació la mediació en les ruptures conflictives de parelles amb fills

L’Associació Catalana per la Infància Maltractada demana que es tingui en compte la mediació en les ruptures conflictives de parelles amb fills.

El 21 de gener, dissabte, se celebrava el Dia Europeu de la Mediació. Per aquest motiu, l’Associació de Professionals de la Mediació va organitzar el dia anterior una jornada titulada “Vulneració dels Drets dels Infants en les ruptures conflictives de parella”. L’acte tenia lloc a l’Escorxador i era una de les moltes activitats que es feien arreu de Catalunya per commemorar la diada tot donant a conèixer diferents vessants de la mediació, en aquest cas la importància de la figura del mediador en les separacions de parelles amb fills.

La responsable territorial de l’Associació de Professionals de la Mediació per les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, Fernanda Rubio, explicava que l’associació és nova i que aprofitaven el Dia Europeu de la Mediació per a donar-se a conèixer. També per difondre i defensar la tasca dels mediadors en la resolució de conflictes.

La jornada de divendres comptava amb la participació de representants de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada. La treballadora social Conxita Vila va explicar els antecedents i conclusions del grup de treball sobre vulneració dels drets dels menors en els trencaments de parelles.

Vila apuntava que s’ha de tenir en compte la figura del mediador per evitar que els conflictes facin més mal als fills d’una parella que se separa.

La jornada va incloure una taula rodona sobre bones pràctiques amb representants de diferents àmbits com el dret, l’ensenyament, la salut o els cossos policials. Des del punt de vista de l’ACIM cal un treball multidisciplinar per detectar el més aviat possible els casos en què els menors són instrumentalitzats pels pares en una separació, una situació que malauradament es produeix sovint.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: