Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Subirats celebrarà del 20 al 22 de gener les 7 jornades de recuperació de la memòria històrica

Subirats celebrarà del 20 al 22 de gener les 7 jornades de recuperació de la memòria històrica

Aquestes jornades estan organitzades des del Centre d’Estudis de Subirats, investigant i rememorant la batalla que va tenir lloc al Pago (Subirats) els dies 22 i 23 de gener de 1939.

Va ser l’última resistència republicana abans de la caiguda de Barcelona, el dia 26. S’han descobert restes de les fortificacions, trinxeres, i fons i tot restes humanes que una vegada estudiades s’han inhumat als cementiris de Subirats i Olesa de Bonesvalls. Aquesta recerca va anar acompanyada de desenes d’entrevistes a persones que van viure els fets.
Enguany les jornades s’inicien el divendres dia 20, a l’Ateneu d’Ordal a les 8 del vespre, amb la conferència “Polítiques públiques de memòria de la Generalitat de Catalunya”, a càrrec de Mireia Plana, subdirectora general de Memòria, Pau i Drets Humans de la Generalitat.
Dissabte 21, a la Serra de Riés a les 12 del migdia, inauguració del Memorial de l’Última Defensa de Barcelona. Un acte organitzat per els ajuntaments d’Olesa de Bonesvalls i Subirats. La trobada serà a ¼ de 12 del migdia a l’entrada de la Muntanya Rodona.
El mateix dissabte, a les 7 de la tarda a l’Ateneu d’Ordal conferència sobre “Patrimoni defensiu d’Ordal i maneres de mostrar-lo”, a càrrec d’Oriol Miró autor de “Restes i vestigis de la Guerra Civil”.
Finalment diumenge 22 de gener al local de Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona a El Pago, s’organitza a partir de les 11 del matí una ruta i visita de l’Última Defensa de Barcelona teatralitzades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: