Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’organitzen un conjunt d’actes per celebrar la festivitat d’un dels copatrons de Vilafranca

La Comissió Sant Jocund organitza els actes de d’aquest divendres i fins el dia 12 de febrer.

Aquest divendres a les 7 de la tarda, a la sala parroquial Mossèn Vinyeta, l’estudiós i filòleg Joan Solé Bordes pronunciarà una conferència amb el títol “Mossèn Josep Planas Romeu (1870-1953), un historiador vilafranquí”. Planas va ser l’autor del llibre “Notes històriques de Santa Maria” i “Antics convents, esglésies i capelles de Vilafranca”.

El dimarts, 7 de febrer, a les 7 de la tarda, també a la sala parroquial Mossèn Vinyeta, l’historiador Daniel Sancho París pronunciarà una conferència titulada “Destrucció i pèrdua del patrimoni eclesiàstic als segles XIX i XX”. A la conferència es repassarà els moments històrics que van provocar la destrucció del patrimoni eclesiàstic, tant arquitectònic, moble i documental al llarg dels segles XIX i XX. El dijous 9 de febrer, a les 8 del vespre, a la basílica parroquial de Santa Maria, es celebrarà l’Ofici Solemne. En acabar, es procedirà al cant dels Goigs. Enguany s’ha realitzat una nova edició en paper dels goigs de Sant Jocund a càrrec de Gogistes Penedesencs. I finalment el diumenge 12 de febrer, a la una del migdia, després de la missa de 12, a la basílica de Santa Maria, hi haurà el tradicional concert de Sant Jocund interpretat enguany per l’organista Berenguer Montserrat i la cantant, Maria Guxens. Si bé el retaule majòlica de Sant Jocund ja està instal·lat des de fa dos anys a la capella de la basílica de Santa Maria, encara falten aportacions econòmiques per tal de sufragar les despeses ocasionades amb la realització del plafó ceràmic, la seva col·locació i l’adequació de la capella.

Si es desitja participar en la campanya es pot fer una aportació de 50 euros a un  número de compte del Banc Popular. A l’ingrés cal fer constar el nom i cognoms i un telèfon de contacte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: