Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
S’ha presentat la sala d’estudi amb horari il·limitat al Pla del Penedès

S’ha presentat la sala d’estudi amb horari il·limitat al Pla del Penedès

El passat dissabte, 7 de gener, va tenir lloc al Pla del Penedès la presentació del nou servei de Sala d’estudi del municipi.

Es tracta d’un equipament que funciona com a sala d’estudi i al mateix temps com a biblioteca. L’horari d’obertura és de dilluns a dijous de tres quarts de cinc de la tarda a un quarts de nou del vespre i els dissabtes d’un quart d’onze del matí a tres quarts de dues del migdia. En aquestes franges horàries, es compta amb la figura d’un bidell. Per tal d’oferir el millor servei als estudiants del municipi, l’Ajuntament del Pla ha dissenyat un sistema que permet l’entrada il·limitada a les instal·lacions. Aquest, consisteix amb unes

targetes nominatives que cal demanar a les oficines de l’ajuntament. Amb aquestes targetes, els estudiants de batxillerat i universitat podran fer ús d’aquestes instal·lacions sense haver-se de regir pels horaris d’obertura.

La Sala d’estudi ha rebut el nom de Jordi Vallès i Cuevas, planenc que va morir a la jove edat de 26 anys, pel seu llegat, cedit a l’ajuntament ara fa aproximadament un any. El llegat de Vallès recull llibres i material dels

seus anys d’estudi, partitures de música, discs, programes de festivals i obres de teatre on havia assistit, entre d’altres. Vallès era llicenciat en història, de la qual n’era un apassionat. Al Pla se’l recorda per ser una persona molt activa en la vida cultural i associativa del municipi.

Durant l’acte de presentació, també es va fer la lectura del manifest del Correllengua, així com una conferència sobre el llibre “La Marxa de la Llibertat: Pobla català, posa’t a caminar”, a càrrec dels historiadors Josep Arasa i Josep Calvet.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: