Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei de Mediació ha tractat més de 200 casos entre Vilafranca i comarca, en el darrer any

El divendres passat, amb motiu de la proximitat amb la data del Dia Europeu de la Mediació, es va fer un acte de divulgació del punt d’informació del Servei que hi ha als jutjats de Vilafranca.

Va ser un acte conjunt entre el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca.

El conseller de Benestar Social, Jordi Bosch, destaca que l’any 2015 al Consell Comarcal es van obrir 69 expedients informatius relatius a casos de la comarca de l’Alt Penedès. També apunta que el 80% dels casos de mediació voluntària acaben trobant una solució acordada. La majoria dels casos són problemes de l’àmbit familiar.

A Vilafranca el Servei de Mediació és  un servei dins del Servei de Convivència. La mediació és un eina molt útil dins de les eines de resolució de conflictes. És un servei a disposició de tota la ciutadania de Vilafranca. S’ofereix un espai confidencial, on les persones que fan algun tipus de sol·licitud per problemàtiques de convivència, fent ús del diàleg i amb ajuda de professionals, poden trobar un acord beneficiós per a tots.

Ajuda a resoldre qualsevol conflicte derivat de les relacions personals que exigeix la convivència, com per exemple problemes de sorolls, neteja, volum dels aparells audiovisuals, molèsties produïdes per animals domèstics, comportament incívics, o desacords dins la comunitat de veïns.

A Vilafranca el darrer any s’han tractat 150 casos.

El mediador condueix el procés, guiant la trobada entre les parts, perquè s’exposin les diferències en un entorn de respecte i amb una comunicació eficaç. L’objectiu és que les parts aconsegueixin un acord verbal o escrit, comunicar-se en un espai neutral, aclarir malentesos o reiniciar la comunicació trencada. Per accedir al servei cal adreçar-se a  l’Oficina d’Atenció Ciutadana, i cada dilluns de deu del matí a tres de la tarda hi ha un punt informatiu dins dels jutjats de Vilafranca.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: