Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Septimí de Beethoven protagonista a Vinseum del Tast de Cambra

El Septimí de Beethoven protagonista a Vinseum del Tast de Cambra

El concert serà aquest dissabte a les 7 de la tarda a l’auditori de Vinseum, amb aquesta obre per a septet de corda i vent que va escriure Beethoven per encàrrec, i que és una de les més populars.

Aquest dissabte, 21 de gener, a les 7 de la tarda, continua la programació musical que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca amb el tercer Tast de Cambra de l’Orquestra de Cambra del Penedès que tindrà lloc a l’Auditori de Vinseum. El Septimí de Beethoven és el títol del concert que anirà a càrrec de: Biel Graells (violí), Núria Pujolràs (viola), Amat Santacana (violoncel), Felipe Contreras (contrabaix), Jose Maria Martínez (clarinet), Pau Santacana (fagot) i Jorge Navarro (trompa).
Aquest cicle complementa i amplia l’oferta que l’Orquestra de Cambra del Penedès ofereix a l’Auditori Municipal amb uns concerts de format més reduït. Acostar al públic de Vilafranca i de la comarca música de cambra de qualitat i potenciar la vinculació amb la música d’un espai de la rellevància com Vinseum són els principals valors d’aquesta línia.
Durant el segle XVIII tots els grans compositors rebien encàrrecs de la alta societat per composar obres que amenitzessin les seves vetllades i actes socials. Beethoven no va ser menys, i una de les seves obres més populars des del mateix dia de la seva estrena és el Septet per a cordes i vents o Septimí. Una peça ambiciosa i sofisticada, inspirada ens els divertimentos i serenates del classicisme de Mozart i Haydn. Un Beethoven enginyós i alhora sofisticat en les seves exuberants melodies, original i amb una potent imaginació en la combinació de textures i colors instrumentals.
Al final del concert hi haurà degustació gentilesa de Juvé & Camps, patrocinador del concert.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: