Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el llibre ‘Fires i Mercats a Vilafranca i al Penedès. Economia i sociabilitat’

Aquest dijous al vespre es presentava a la Sala Muriel Casals de l’Institut d’Estudis Penedesencs de Vilafranca el llibre ‘Fires i Mercats a Vilafranca i al Penedès. Economia i sociabilitat’.

El llibre és un treball conjunt de Ramon Arnabat, Daniel Sancho París, Maria Soler i Jordi Vidal que vol explicar amb profunditat però també amb voluntat divulgativa el pes i la importància que han tingut i segueixen tenint les fires i els mercats a Vilafranca, des del segle XII i fins a l’actualitat.

El llibre va sorgir d’una proposta que va realitzar el consistori vilafranquí fa deu anys a Ramon Arnabat, que actua de coordinador del volum en el qual hi han participat els quatre historiadors. L’època medieval ha anat a càrrec de Maria Soler; Jordi Vidal se n’ha fet càrrec de la moderna; Daniel Sancho París del segle XIX i Ramon Arnabat del segle XX.
L’obra inclou un ampli reportatge fotogràfic, principalment del segle XX, moltes fotografies del qual procedeixen del fons de l’arxiu històric comarcal, així com mapes i gravats. Estarà a la venda a les llibreries de Vilafranca al preu de 20 euros.

La presentació del volum va anar a càrrec de Daniel Sancho París en nom dels autors i va comptar amb l’assistència del president de l’IEP, Albert Tubau i de diversos regidors del consistori, com el regidor de cultura Raimon Gusi i el de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: