Dissabte, 27 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Polifònica i l’Orquestra de Cambra del Penedès actuen aquest diumenge a l’Auditori Municipal

Aquest diumenge 15 de gener a les 7 de la tarda continua la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca amb “L’OCP convida la Polifònica + La Júpiter de Mozart”.

Un concert a càrrec de l’Orquestra de Cambra del Penedès i la Polifònica de Vilafranca.
En la primera part es podrà gaudir de La Missa en Do Major, KV 167 composada per Mozart l’any 1773, que destaca dins la producció sacra del geni de Salzburg per dos trets característics que la converteixen en una autèntica raresa. D’una banda l’absència de solistes vocals, i d’altra banda per la peculiar instrumentació, que omet les violes de la secció de cordes.
Diumenge l’Orquestra de Cambra del Penedès i la Polifònica de Vilafranca uneixen forces en aquest concert per interpretar aquesta curiosa peça coral.
En la segona part el protagonisme serà per “La Simfonia Júpiter” de Mozart, que comparteix amb la Missa la tonalitat de Do Major, i és un dels grans monuments simfònics de tota la història de la música occidental. Concebuda durant l’estiu de 1788 en un període de frenesí creatiu és probablement la cima simfònica de Mozart. Tots els moviments són una obra una obra mestra, però és el quart el que genera una fascinació captivadora. Mozart decideix concloure la simfonia amb una fuga a cinc veus on tots els temes melòdics que han aparegut al llarg del moviment convergeixen en una autèntica orgia contrapuntística exuberant.
Dissabte hi haurà la possibilitat de seguir l’assaig obert al mateix Auditori, a les 10 del matí. I també dissabte a les 7 de la tarda audició comentada a l’Agrícol amb el director de la Polifònica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: