Dissabte, 22 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Penedès Nord és una zona en creixement i bona salut econòmica

El Penedès Nord és una zona en creixement i bona salut econòmica

El CIC Fassina de Sant Sadurní ha acollit la jornada “Conjuntura Econòmica i palanques de futur al Penedès Nord” organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Sant Sadurní.

Aquest divendres s’hi han reunit alcaldes de la demarcació, i representants del sector empresarial i econòmic comarcals per assistir a aquesta presentació.
L’acte l’ha obert l’alcaldessa Maria Rosell, que ha apel·lat a la necessitat de sumar esforços i a la bona voluntat d’entesa dels municipis i els diversos sectors per contribuir al creixement i desenvolupament del Penedès Nord.
També ha intervingut Isidre Also, secretari general de l’ADEPG, a més de David Moreno, de la consultoria Activa Prospect que ha estat l’encarregat de presentar l’informe de la conjuntura econòmica del Penedès Nord, a més del Sotsdirector de Política Industrial de la Generalitat, Jordi Carbonell, qui ha ofert també una visió de la zona en clau industrial.
David Moreno ha ofert una intensa i interessant radiografia del Penedès Nord, posant de manifest les interessants potencialitats d’aquesta zona. Ha destacat algunes dades com per exemple el creixement de la població en un 16% en la darrera dècada, situant la demarcació en gairebé 35.000 habitants l’any 2015. També es manifesta un important múscul pel que fa a la taxa d’ocupació, situant-se en el 76,4%, 4,5 punts per sobre que la mitjana de Catalunya, així com una incidència menor pel que fa als índexs d’atur.
Pel que fa a l’activitat econòmica, el sector industrial de l’àmbit d’alimentació, begudes i tabac és el més rellevant, generant més de 2.100 llocs de treball, el 21,2% del total. Tot i la davallada experimentada als darrers anys, les arts gràfiques i el paper es presenta com a segon subsector en volum. També va evolucionar negativament als darrers anys el sector primari, però es constata una recuperació en la creació de llocs de treball. Pel que fa al sector serveis, representa el 52,6% de l’ocupació, molt per sota del 78% que s’assoleix a Catalunya.
També s’ha apuntat la baixa qualitat de l’oferta hotelera, encara que s’està consolidant el creixement de l’allotjament de turisme rural.
Al seu torn, Jordi Carbonell ha aportat de manera molt pràctica alguns aspectes a tenir en compte per analitzar i desenvolupar el sector industrial del Penedès Nord. El Sotsdirector de Política Industrial ha insistit en la necessitat de posar en valor el territori amb millores en les comunicacions, serveis, formació, així com la revisió de la pressió fiscal a les empreses i l’acceleració de la tramitació administrativa, fomentant un major diàleg entre l’Administració i les empreses per tal de dotar-les d’eines per a què els sectors es desenvolupin cap a una major diferenciació i especialització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: