Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Marxa per la dignitat de la pagesia passarà per Vilafranca en el seu camí cap a Barcelona

La marxa arribarà el divendres dia 27 al Penedès, abans de fer nit a Molins de Rei i entrar a Barcelona el dissabte dia 28, reclamant un reconeixement a l’activitat agrària.

Unió de Pagesos prepara una gran mobilització per la propera setmana, amb diverses columnes que d’arreu de Catalunya acabaran concentrant-se a Barcelona el dia 28 de gener.
Els representants del sindicat pagès han explicat aquest matí a Vilafranca aquesta iniciativa, tot remarcant que a Catalunya la pagesia fa temps que passa per moments molt greus. Aquesta mobilització que arrancarà el dijous dia 26 des de una quinzena de punts diferents de Catalunya recorrerà el territori sumant participants fins arribar a la capital catalana.
Josep Esteve, membre de la Comissió Permanent Comarcal de l’Alt Penedès d’UP, explica que el dia 27 la marxa arribarà a Vilafranca pujant des del Camp de Tarragona.
Entre les reclamacions que es plantegen des del sindicat hi ha el fet que la renda agrària ha caigut entre 2011 i 2015 un 39%. També demanen més accions més contundents contra la fauna salvatge, en el cas del Penedès els senglars que qualifiquen de plaga.
Es queixen també de la manca de pressupost del Departament, que ha fet perdre moltes ajudes al sector. En aquest sentit, i en un moment en què es parla molt d’un país nou, des d’Unió de Pagesos consideren que hauria de canviar el tracte cap a la pagesia. Eudald Planella, membre de Unió de Joves Pagesos, parlava de la necessitat de renovar el contracte de la societat amb el camp català.
El dia 27 els pagesos de l’Alt Penedès es concentraran a Sant Sadurní, i aniran primer fins a l’Ajuntament de la capital del cava i després fins el de Vilafranca per tal de lliurar-los el manifest de la marxa.
A Vilafranca dinaran amb els membres de la marxa que venen del Camp de Tarragona i a primera hora de la tarda seguiran fins a Molins de Rei. Tot i que durant el dia seran més tractors i pagesos de l’Alt Penedès, la previsió és que una trentena de tractors segueixin la marxa cap a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: