Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ampliació i reforma del parc de bombers de Vilafranca acabarà aquest mes

Les obres d’ampliació i reforma del parc de bombers de Vilafranca van començar el passat 20 de juny.

La primera fase dels treballs va acabar abans de Nadal i els bombers estan ocupant ara, de forma provisional, el nou edifici construït mentre acaba la reforma integral de l’edifici vell. La previsió és que les obres acabin aquest mateix mes.

El parc de bombers de Vilafranca és molt antic i, com altres parcs de Catalunya, havia quedat petit. Amb l’ampliació que s’hi ha fet, el parc guanya 300 metres quadrats de superfície construïda i queda en 1.000 aproximadament.

Les obres s’han estructurat en dues fases. La primera ha estat la d’ampliació. S’ha construït una edificació nova per la part posterior del parc amb dormitoris, una aula de formació i una cuina nova. Per l’altra banda de la cotxera s’hi ha fet un gimnàs, un taller i un magatzem, a més de taquilles per als equips d’intervenció que estan de guàrdia. D’aula de formació i de taquilles per als equips d’intervenció, abans no n’hi havia.

L’edifici antic, on ara se centren els treballs, està sent reformat íntegrament. La reforma també suposa una redistribució dels espais. Allà hi ha menjador, vestidors, lavabos, la sala de control, despatxos i la resta de dependències. De moment, els bombers estan ocupant l’edifici nou mentre no acaben els treballs.

L’edifici del parc de bombers és dels anys 70 del segle passat i en tots aquests anys només s’hi havien fet petites obres de manteniment. Feia més de 13 anys que es reivindicava un nou edifici, que estava projectat per construir-lo primer al barri de la Girada i després al polígon d’Els Cirerers. Però finalment es va descartar la construcció d’un edifici nou i va tirar endavant la reforma i ampliació que ara està a punt de concloure. El pressupost de les obres és d’uns 800.000€ i queda per més endavant la millora de les cotxeres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: