Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca demana precaució davant l’onada de fred que arriba a Catalunya

La predicció indica una forta baixada de la temperatura a tot Catalunya, que es mantindrà durant tota aquesta setmana.

L’Ajuntament de Vilafranca demana extremar les mesures de precaució per la baixada de temperatures que es preveuen durant els propers dies. Així, és important que mantenir-se informats de les previsions del temps i de les instruccions que siguin donades, i que evitar els canvis sobtats de temperatura, sobretot pel que fa als nens, a les persones grans i als qui pateixen alguna malaltia de tipus respiratori.

Cal anar vestit amb roba i calçat adequats per a temperatures baixes. Posar-se diverses capes, cosa que permetrà mantenir la calor corporal durant més temps i protegir-se la cara i el cap, evitant l’entrada d’aire fred directa als pulmons.

És important evitar fer esforços físics intensos a l’exterior i estar atents als  familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.

Davant d’aquesta situació d’alerta per fred, i degut al risc de gelades, es limitarà la neteja a primera hora del matí, amb aigua als carres i places de la vila. En concret, el servei responsable de la neteja amb aigua revisarà l’estat dels carrers i es valorarà l’ús de sal en cas de glaçada. D’altra banda, es treballarà amb les màquines escombradores sense aigua.

De la mateixa manera, mentre duri l’alerta pel fred, la neteja del mercat del dissabte que es fa durant la tarda no es farà amb aigua per evitar que es glaci a la nit.

En situació de risc imminent, cal informar-se de les previsions meteorològiques, de l’estat de la xarxa viària i de les rutes a seguir.

En cas de necessitat podeu contactar amb la Policia Local al telèfon 93 892 38 38.

I si es necessita ajut durant l’emergència es pot trucar al 112.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: