Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’activació del pla NEUCAT a la comarca centra l’atenció en les carreteres

A l’Alt Penedès ha nevat a Pontons i a Mediona i, ja a la comarca veïna de l’Anoia, la carretera BV-2121 a La Llacuna requereix l’ús de cadenes.

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del pla NEUCAT per la nevada intensa que ha afectat sobretot la Garrotxa, la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà, i per les incidències en la mobilitat que ha ocasionat. A l’Alt Penedès ha nevat a Pontons i a Mediona i, ja a la comarca veïna de l’Anoia, la carretera BV-2121 a La Llacuna requereix l’ús de cadenes. Allà s’han acumulat 3 centímetres de neu segons Protecció Civil de la Generalitat.
Fins al migdia es podien produir nevades a les mateixes zones d’ahir, tot i que en menor intensitat.

A l’Alt Penedès, un exemple del que suposa l’activació del Pla Neucat són les grues de gran tonatge que estan en alerta per si calgués la seva actuació per deixar lliures vies de gran capacitat. Aquest dimecres, les grues estaven a la zona de manteniment a la sortida sud Vilafranca a tocar precisament de l’autopista AP7, preparades per actuar en qualsevol moment.

El cap de trànsit de Gruas Pedro Ramon Delgado explica que la tasca de les grues és actuar amb la màxima celeritat en el cas que algun vehicle quedi bloquejat i col·lapsi la carretera o autopista.

Les grues formen part del protocol que activa l’empresa concessionària de l’autopista segons la informació que es dicta des del Servei Meteorològic de Catalunya i el propi pla NEUCAT.

El Servei Català de Trànsit recorda que, en condicions de neu i de gel, s’ha de conduir amb suavitat, no frenar bruscament, augmentar la distància de seguretat i portar les cadenes per si són necessàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: