Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Acadèmia Tastavins es proposa per fer-se càrrec de la gestió de la Taverna del Vinseum

Aquest dijous a la nit s’ha celebrat un nou capítol de l’Acadèmia Tastavins, en el transcurs del qual s’han lliurat els premis de l’entitat i s’han nomenat nous acadèmics.

Abans el president de l’Acadèmia, Joan Tarrada, ha fet balanç del 2016 i ha explicat els reptes que afronta l’entitat per aquest any.

El més destacat és l’anunci que els Tastavins Penedès opten a fer-se càrrec de la gestió de la Taverna del Vinseum.

Si l’acadèmia es fa càrrec de la taverna el seu pressupost anual s’acostarà als 700.000€.

El president dels Tastavins és també, en aquests moments el president del Vinseum. Tarrada va valorar de forma molt positiva el 2016 i va explicar també el canvi de director artístic del Vijazz, tot i apuntar que el festival ja té gairebé tancats tots els concerts i els patrocinadors.

L’acte es va cloure amb un parlament del director general de l’Incavi, Salvador Puig, que va felicitar als Tastavins i va confirmar que la creu de Sant Jordi que van rebre l’any passat és ben merescuda. Puig va destacar el bon camí dels vins i caves catalans i va lamentar alguns informacions publicades de les darreres setmanes, com els comentaris del tastador espanyol de la revista Parker o la notícia que Extremadura guanya la guerra del cava a Catalunya.

En aquest sentit va assegurar que des de la Generalitat es continuarà vetllant per la qualitat dels productes i va afirmar que a Catalunya li cal més poder per decidir i que el 2017 serà un any clau.

Abans d’aquest parlament es va fer la cerimònia de nomenament d’acadèmics i de lliurament dels premis Tastavins.

Es va nomenar Acadèmic de Mèrit a l’exalcalde de Santa Fe, Marcel Surià.

I es va investir Acadèmic d’Honor al virtuós pianista de jazz, Ignasi Terraza.

Els Premis Tastavins volen distingir totes aquelles iniciatives víniques que prestigien i difonen la cultura del vi del català.

Jordi Mascaró va rebre el premi al “viticultor de l’any”, per ser la quarta generació del Camp Gran.

El premi al celler de l’any se’l va endur Vallformosa per la innovació tècnica i artística i per l’aposta pels nous productes.

Ametller Orígen va rebre el premi a la “millor iniciativa vitivinícola”, per la iniciativa del vi solidari i la promoció dels vins catalans en els seus establiments i Carles Xuriguera del programa de Tv3 Glops, recollia premi al “mèrit periodístic” de l’any, per apropar la cultura vínica d’una manera pedagògica al gran públic.

El sopar capitular d’entrega dels premis es va celebrar al restaurant La Torre del Gall de Sant Cugat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: